Opleidingen – Kinderen

Plezier staat voorop!

Gevoel en liefde voor muziek zit vanaf de geboorte in elk kind. Wil je dit ontwikkelen, dan moet je samen met je kind veel dansen, zingen en naar muziek luisteren. Muziekschool Papendrecht heeft verschillende cursussen ontwikkeld die hier bij van nut kunnen zijn. Uiteraard staat plezier voorop!

Ontdek de muziek – 4 t/m 6 jaar

Een erg leuke basiscursus die een leerling kennis laat maken met de noten en de noten- balk. Instrumenten en hun families. Luisteren naar muziek, zelf voorbeelden meenemen. Knutselen aan “muziek”onderwerpen al luisterend naar een muziekstuk. En uit een koffer vol met kleine instrumenten lekker zelf meedoen en veel leuke liedjes leren!

Cursusduur : 10 lessen van 45 minuten
maandag of dinsdagavond 18.30-19.15
Locatie : Het Familiehuis – Piet Heynstraat 66
Kosten: € 70,00 incl. lesmateriaal

Muziek ABC – vanaf 7 jaar

De afkorting ABC staat voor Algemene Basis Cursus. Het is een zeer ruime en alles om- vattende cursus, waarbij noten leren lezen, de ontwikkeling van het gehoor, ritme, maat en klank zeer uitgebreid aan bod zullen komen.  Muziek maken is leuk! maar daar zijn wel een aantal vaardigheden voor nodig. De cursus is erop gericht om kinderen basisvaardigheden bij te brengen. Alvast een beetje noten lezen met behulp van een blokfluit, boomwhackers, emmers en diverse slagwerkinstrumenten …..hartstikke leuk!

Momenteel doe ik dit in samenwerking met Muziekvereniging Excelsior Papendrecht.

Neem een kijkje op hun website. www.excelsiorpapendrecht.nl

Vervolg Muziek ABC

Na de cursus muziek ABC kan er voor gekozen worden om nog verder te gaan met het blokfluiten. Verdere informatie is hierover te vinden bij “instrumentaal“. Wellicht is de keuze door uw kind gemaakt dan is een workshop van 10 lessen een tip om het eerst eens uit te proberen.

9 jaar en ouder

Als een kind van rond de 9 jaar standvastig blijft zeggen dat hij of zij een instrument wilt bespelen, dan kunt u er gerust van uit gaan dat dit een bewuste, gemotiveerde keuze is. Als hij dan ook weet welk instrument, dan is dat fijn. Graag zijn wij u van dienst om een keuze te maken.

webdevelopment by Oil4